KAMPÁNY!

KAMPÁNY!

2013. augusztus 26., hétfő

Kötelékek - 8. fejezet



8. fejezet



Jenna



(Jenna szemszöge)

Még mindig nem tudtam, hogy higgyek-e Emmettnek, vagy sem. Amit Carlisle, Edward és Esme életéről mesélt eddig, az határozottan tetszett. Valójában sokkal, de sokkal szebben láttam már őket, mint eddig. Bár Esme és Carlisle ellen eddig sem volt semmi kifogásom, és ellenük végül is Maria sem tudott túlságosan sok dolgot felhozni, de Edward még mindig idegesítő a bosszantó képességével, és a tudálékosságával együtt.
-          Hahó, figyeled még a sztorit, vagy most már nem érdekel? – lengette meg előttem a kezét Emmett.
-          Hát persze, hogy figyelem, és érdekel – tértem vissza a gondolataimból.
-          Oké, akkor kiről volt szó? – kérdezte kíváncsian.
-          Edwardról – vágtam rá azonnal.
-          Na látod, hogy nem figyeltél – vigyorodott el Emmett. – Már az én kis asszonykámról volt szó, Rose-ról, bár azt hiszem, hogy jó is, hogy az elejéről lemaradtál. Rose úgysem örült volna, hogyha megtudod az átváltozása körülményeit.
-          Miért is? – kérdeztem vissza kíváncsian.
-          A lényeg, hogy talán butaság volt egyáltalán belekezdenem is – mondta elhúzott szájjal. – Nem nagyon szereti, hogyha a körülményeket emlegeti bárki is.
-          Így viszont már egyre inkább érdekel a dolog – válaszoltam azonnal.
-          Maradjunk annyiban, hogy inkább nem ecsetelem, inkább visszatérek saját magamra. Szóval negyediknek Rose került a családba, méghozzá azért, mert Carlisle remélte, hogy Edward és Rosalie egy pár lesznek. Nos, mint azt tudod, ez momentán nem jött össze, az én legnagyobb szerencsémre, mert így Rose baby most már csak az enyém. Szóval, térjünk vissza a család legérdekesebb tagjához.
-          Na és ki lenne az? – kérdeztem kíváncsian.
-          Hát természetesen én vagyok – vágta rá egyértelműen. Amin muszáj volt felnevetnem. Egyszerűen hihetetlen ez az alak, de tény, hogy nagyon szórakoztató.
-          Na és, halljuk, hogy mitől vagy te a legérdekesebb családtag? – néztem rá kérdőn. Bár nehezen hiszem, hogy még annál is izgalmasabb története lehet, mint amilyen Edward és Bella élete. Az egész vámpírvilágban elhíresült a történetük, és én az igazat megvallva nagyon is imádom hallgatni minden egyes pillanatát.
-          Nos, én vagyok a lehető legkülönlegesebb darab, mert éppen egy medvével hadakoztam, amikor az én kis angyalom rám talált. Olyannyira belém szeretett első látásra, hogy ha hiszed, ha nem, könnyedén megállta, hogy megegyen. Pedig több sebből véreztem. Mégis képes volt engem elvinni a házukhoz, és megkérni Carlisle-t, hogy változtasson át.
-          Szóval téged is Carlisle változtatott át – állapítottam meg. – Tehát, ha jól számolom, akkor csak Alice, Jasper, és Bella marad ki a szórásból. A többiek mind Carlisle-nak köszönhetik az öröklétet.
-          Valóban – bólintott rá azonnal. – Egyébként történetesen Jasper Mariának köszönheti az öröklétet. Ezt is tudtad?
-          Természetesen, igen – válaszoltam azonnal. – Jasper már haldoklott, és ő segített neki túlélni, méghozzá úgy, hogy átváltoztatta.
-          Öhm… Jasper nem igazán haldoklott, amikor Maria átváltoztatta – állapította meg Emmett.
-          Nos, ami ezt illeti, erősen kétlem, hiszen háború volt, és nem hihetetlen, hogy Jasper megsérült, még akkor sem, hogyha remek stratéga – mondtam határozottan.
-          Már megint kezdődik a „mit mondott nekem, Maria” korszak – forgatta meg a szemeit Emmett. – Evezzünk akkor innen is tovább, mert így csak felidegesítjük egymást. Szóval, térjünk rá most Alice-re, akit nem is tudom pontosan, hogy miért nem kedvelsz, azon kívül, hogy a testvéred felesége.
-          Maria volt a párja – vágtam rá határozottan.
-          Na, szóval, kíváncsi vagy az igazi történetre, vagy sem? – szusszantott Emmett.
-          Azt hiszem, hogy úgy is elmeséled, úgyhogy vágjunk bele – dőltem hátra az ágyon. Hm… egész kényelmes, végül is, elég régen feküdtem már ágyon, leginkább azért, mert mi nem alszunk.
-          Tényleg valóban elmesélem – bólintott rá. – Tehát, Alice. Már emberként is voltak látomásai, és ezért egyszerűen bedugták egy elmegyógyintézetbe, mert mindenki azt hitte, hogy őrült.
-          Tessék? – hökkentem meg most először őszintén. Hiszen én úgy tudtam, hogy egy elkényeztetett kis csitri volt, aki mindig mindent megkapott, amit csak akart, és ezért szerezte meg magának a bátyámat is.
-          Jól hallottad, ha tetszik, ha nem, Alice-nek igazán nehéz élete volt emberként. Az emlékeit elvesztette a sokktól, amit okoztak neki naponta többször is. Valószínűsíthetően egy Carlisle-hoz hasonló orvos vámpír indította el az átváltozását, és meghalt, miután ezt megtette – mesélte lelkesen.
-          Egész jó a fantáziád – vontam össze a szemöldököm.
-          Nos, lehet, hogy jó a fantáziám, de momentán most éppen semmit sem kamuzok, ugyanis az itt elhangzott történetek mind igaz történetek – mondta ellentmondást nem tűrve.
-          Ezek szerint Alice nem elkényeztetett csitri volt, aki apuci kislánya? – kérdeztem kíváncsian.
-          Nos, ezt a legkevésbé sem lehet mondani rá, ugyanis egyáltalán nem volt elkényeztetett. Sőt, mi több, az édesanyja furcsának, és félelmetesnek tartotta őt - mondta komolyan Emmett. Igazán őszintének tűnt, de akkor Maria miért mondta azt Alice-ről, hogy csak egy elkényeztetett csitri, aki örömét leli mások bánatában?
-          Nocsak-nocsak – vigyorodott el Emmett. – Most ha jól gondolom, akkor talán most először elgondolkodtál – mondta elégedetten. – Tehát, térjünk vissza Alice-re. Te hogyan tudod? Hogy találkozott a bátyáddal? – kérdezte kíváncsian.
-          Együtt szolgáltak Maria és Jasper seregében. Alice elbűvölte az ártatlanságával Jaspert, azután pedig elcsábította őt Maria mellől. Azután pedig egy szempillantás alatt eltűntek – meséltem el a történetet úgy, ahogy én tudom.
-          Nos, ez nagyszerűen hangzik, legalábbis Maria szempontjából, de ha tetszik, ha nem tetszik, akkor is hazugság az a történet, amit elmondott neked az állítólagos nővérkéd, ugyanis Alice soha életében nem járt ott, ahol Maria és Jasper régen élt. Szóval, te magad is elismerheted, hogy Maria története hibádzik néhány ponton, és ezt valós, régi adatbázisokkal is alá tudom támasztani. Történetesen lehozhatom a laptopomat, és meg tudom neked mutatni, hogy Alice mikor volt elmegyógyintézetben, és nagyjából mikor égett le az intézmény. Szóval, érdekelnek az információk?
-          Nem is tudom – ráztam meg a fejem. – Azt hiszem, hogy ezt a dolgot még egy kicsit emésztenem kellene. Túl sok információ volt ez így mára.
-          Hm… szóval Bella és Edward szerelmi történetével már ne is szórakoztassalak? – kérdezte kissé csalódottan.
-          Ami azt illeti, az ő történetüket azt hiszem, hogy nincs olyan vámpír, aki ne ismerné – állapítottam meg.
-          Hm… így már kicsit elcsépelt lenne elmesélnem, nem igaz? – sóhajtott fel Emmett. – Egyébként Bellának meglepő módon a bögyében vagy, pedig ő közöttünk Esme után a legkedvesebb vámpír. Szóval, ha hiszel nekem, ha nem, akkor is bajban vagy.
-          Na és miért érdekelne most ez engem? Hiszen majd lehiggad, ha megvolt a kislánya szülinapi partija – mondtam határozottan. – Tényleg, mikor is lesz megtartva, most, hogy apuci három napig csak velem foglalkozott?
-          Basszus, akkor megvan, hogy miért vagy ennyire Bella bögyében. A fenébe is. Mindent előkészítettünk, és most, hogy mondod, tényleg nem tartottuk meg. Túl sok minden történt mostanában, hála neked – csapott a fejéhez Emmett. – Viszont ez nem marad így, itt az ideje az elmaradt buli megtartásának – pattant fel. Majd egy szempillantás alatt eltűnt.
-          Öhm… te menj csak előre, én majd itt várok – forgattam meg a szemeimet, majd kényelmesen elnyúltam az ágyon. Most legalább egy napra leráztam magamról minden családtagot, mert úgysem fognak most foglalkozni velem. Addig is van időm gondolkodni, hogy hogyan jutok ki innen. Bár azt hiszem, hogy mindenesetre Alice és Maria közös múltjának utána kell néznem, mert vámpírt nem láttam még ilyen őszintének, mint Emmettet, amikor elmesélte az ő verzióját…

(Nessie szemszöge)

Tudtam, hogy nem kéne csalódottnak lennem, amiért elmaradt a partim, mert mindenki túlságosan feszült volt hozzá Jenna miatt, de én valamilyen szinten mégis azt éreztem, hogy egy kicsit mindenki elfelejtkezett rólam. Kivéve persze anyát, nagyapát, nagymamát és Jacobot, akik csodás apró ajándékokkal leptek meg engem. Alice persze tovább szépítgette a parti színhelyét, de én nem akartam, hogy megtartsuk a bulit, amíg le nem higgadnak a kedélyek. Nem lenne az igazi, hogyha nem érezné magát mindenki felhőtlenül jól. Ráadásul nem akartam apa nélkül szórakozni.
-          Kicsim, szóval melyik film legyen? A vígjáték, vagy inkább a kalandfilm? Ma te választasz, hiszen nagyon sok jóvátenni valóm van – mondta apa gyengéden.
-          Te kihallgattad a gondolataimat? – néztem rá rosszallóan.
-          Drágám, anyádtól is megkaptam a magamét, és teljesen jogosan – vágta rá apa. – Tudtam, hogy a szülinapi partid készül, és tudhattam volna, hogy nem gondolod komolyan, amikor azt mondod, hogy nem számít a bulid most. Igenis számít, és ezzel én is tisztában vagyok – ölelt magához gyengéden.
-          Akkor ma büntetésből degeszre kell etetned engem fagyival, pattogatott kukoricával, és sült krumplival, meg hamburgerrel – mondtam vigyorogva.
-          Nem lesz az sok? – kérdezte apa döbbenten.
-          Hé, minden ennivalóm felét úgyis elcseni Jake, úgyhogy ez nem is olyan sok – tártam szét a karom nevetve.
-          Aha, szóval szerinted sokat eszem – vonta fel a szemöldökét Jacob. – Talán zavar?
-          Amíg ilyen öröm rád nézni, addig felőlem annyit eszel, amennyit csak akarsz – kacsintottam rá kedvesemre. Igen, mostanában már kedvesemként tekintek Jacobra, bár még nem tervezek semmiféle nagy lépést. Jobb nekünk egyenlőre így, ahogy vagyunk. Ez így olyan boldog és békés.
-          Kérhetném, hogy ezt ne előttünk? – húzta el a száját apa. – Ez nekem még túlságosan is korai. Mármint, még nem készültem fel rá, hogy a kislányom, nagylány legyen.
-          Ne aggódj, apa, arra még egy ideig nem fog sor kerülni – bújtam hozzá boldogan. – Oh, és legyen a kalandfilm. Legutóbb vígjátékot néztünk, most jó lenne valami más.
-          Ahogy akarod – mosolyogtak rám a többiek.
-          Állj be a sorba, kicsim, és vegyél meg magadnak mindent, amit csak szeretnél – adott oda nekem száz dollárt.
-          Öhm… apa, ez talán túlságosan is sok lesz egy mozis csemegevásárlásra – állapítottam meg.
-          Hívd meg a barátodat is, és mozi után találkoztunk itt – vigyorodtak el a többiek.
-          Tessék? – lepődtem meg. – Ti nem jöttök?
-          Úgy gondoltuk, hogy legyetek egy kicsit kettesben. Addig mi megnézzük a vígjátékot, utána pedig a vásárlás már teljesen közös élmény lesz – mondta anya kedvesen. – Érezzétek jól magatokat – fűzte még hozzá.
-          Köszönöm – ugrottam boldogan a szüleim nyakába. Ki gondolta volna, hogy ilyen hamar megbékélnek a farkasommal? Igazán büszke voltam apára. Anya mindig is sokkal könnyebb helyzetben volt ezen a téren, legalábbis azt hiszem.
-          Igazán nincs mit – nyomott apa puszit a homlokomra. – Vedd ezt egy cseppnyi kárpótlásnak az utóbbi három nap miatt.
-          Nem haragudtam rátok egy pillanatig sem, de azért örülök, hogy ilyen meglepetéssel készültetek – mondtam lelkesen. Majd kézen fogtam Jacobot, és egy magam után húztam a büfé felé…

(Bella szemszöge)

Boldogan néztem a lányunk, és Jacob után, akik boldogan siettek a büfé felé, és mérhetetlenül büszke voltam Edwardra, aki mindent kitalálta kettejüknek.
-          Ez szép volt, Edward – bújtam szerelmemhez.
-          Ez volt a minimális kárpótlás, ami járt a lányunknak. Nagyon sajnálom, hogy így elhanyagoltam őt, de jóváteszem ma ez biztos – mondtam elszántan. – Egyébként, miért is vagy ilyen ellenséges Jenna gondolatától is? Jasper azt mondja, hogy talán nála csak te vagy dühösebb arra a lányra.
-          Ami azt illeti eléggé feldühített. Én még az is lehet, hogy segítettem volna Jaspernek megölni őt – haraptam az ajkamba. Nem vagyok gyilkos természetű, de Jenna kis híján meggyilkolta a család legszeleburdibb, de legimádottabb tagját. – Hogy képzeli, hogy csak így idejön, és megpróbálja megölni őt? Gondolj csak bele, ha nincs Alice, akkor mi sem vagyunk, és Renesmee sem. Az ő szeretete és látomásai nélkül, most nem lehetnénk ilyen boldogok. Egyébként pedig ő a legjobb barátnőm, így ettől függetlenül is megvédeném bárhol, és bármikor, bármi áron – mondtam ellentmondást nem tűrve.
-          Bella a szívemből szólt – bólogatott Jasper hevesen. – Alice a család másik szíve, méghozzá Esme után közvetlenül.
-          Ha még sokáig dicsértek, akkor még a végén elpirulok – szégyenlősködött Alice.
-          Ezek tények, húgi, igazuk van – szorította magához Edward. Majd játékosan összeborzolta a haját.
-          Ez még megkeserülöd, Edward Cullen – mondta a kis kobold nevetve.
-          Már előre félek – kuncogott Edward is.
-          Na jól van, menjünk, és nézzük meg azt a vígjátékot – ajánlottam a lehetőséget. Alice mobilja azonban hirtelen megszólalt.
-          Emmett az – nézett ránk mosolyogva. Majd fel is kapta a telefonját. – Hát ez egyszerűen zseniális ötlet, mindjárt intézem – sikkantott fel Alice lelkesen. majd le is tette a telefonját…


9 megjegyzés:

  1. Szia!
    Bakker tényleg Nessi szülinapja! :o Én is elfelejtettem. :D Örülök, hogy végre megtudtuk mégis mit mondott Maria, bár még azért nem tudunk mindent... ;) Emmettet meg nagyon bírom!Méghogy ő a legérdekesebb...(mondjuk van benne egy kicsi igazság :D )Én személy szerint nem gondoltam volna Jennát ilyen "nőiesnek"és az én elképzeléseimben fekete haja volt (ne kérdezd honnan jött ez az ötlet :D )Kicsit rövid volt ez a rész, még olvastam volna egy ideig. :$ :)
    Üdv.Allstars

    VálaszTörlés
  2. Szia!
    Először is én Jennát képzeletben vörös hajjal látom, de nem olyan vörös mint Viktoriáé.
    Nos Nessi szülinapja ez az Emmett bácsi milyen jó arc csak meg lesz az a buli ám :D Jennát még mindig utálom, de a kép alapján ahogy te elképzeled őt szimpatikusnak tűnik, de mint mondtam mindig utálom :/ De előnyére van írva, hogy végre használja a kis butus az eszét. És Maria mutasd őt is létsziiiiiii, mert meghalok a kíváncsiságtól mi lehet arra felé. Úgy olvastam volna még a kis energia bomba beindul és partit szervez imádom Alicet. És Bella benne nem csalódtam úgy védi a legjobb barátnőjét/Testvérét ahogy azt gondoltam. Jacob olyan cuki mikor kicsit bedurcizik azért, mert Reneesme megjegyzi, hogy sokat hamizik :) Mik ők moziznak mi zajlik a házban hm? Annyira várom már a folytatást olyan soká lesz megint Hétfő, hogy olvashassam ezt remek műved és kérek szépen még Jasper szemszöget tudni akarom mit érez, azon kívül, hogy dühös a húgára. Ne haragudj olyan kis követelődző vagyok, de én úgy imádom ezt a történeted tudnám olvasni mindennap.
    Izgatottan várom a frisst.
    Puszi: Solya :)

    VálaszTörlés
  3. Szia.
    Nagyon izgi lett a fejezet, gratulálok hozzá.
    Hogy Alice megint előre látta Emmett döntését.... nem meglepő.
    Várom a folytatást, és köszi a képet.
    Puszi
    Detti

    VálaszTörlés
  4. Szia.
    Hát nem tudom észrevetted e, de én többször is hangoztattam, hogy Jennát nagyon kedvelem. Bár én mindig is kedveltem ezeket a karaktereket. És igen, sikerült kitalálnom valamit. Úgyhogy azon a részen túljutottam. Most épp máshol akadtam meg.
    Visszatérve a fejezetre nagyon jó lett. Gratula hozzá. Istenem, de soká lesz a folytatás. Egyébként megjegyzem érdekességképpen én sem így képzeltem el Jennát.
    Már nagyon várom a folytatást.
    Puszi Abby!

    VálaszTörlés
  5. Szia!
    Nagyon izgalmas volt, tetszett ahogy Emmett mesélte a sztorikat:) Bella és Edward története a vámpír világban nah hát az tényleg Rómeó és Júlia csak itt boldog a vég:)
    Nessie szülinapja jól elmaradt, de mindenért kárpótolva lesz és vajon mit talált ki Emmett, amitől Alice olyan boldog lett?:)
    Várom a folytatást egy hét múlva
    Melinda

    VálaszTörlés
  6. Én Nekem nagyon tetszik és Jennát így képzeltem el:) köszi az írást annyira tetszik
    Ivett

    VálaszTörlés
  7. Szia!
    Hát nagyon tetszett!:)Most már megértem bellát mert ölni tudna a családjáért csak hát nehéz elképzelni.Nessi buliját én is elfelejtettem.Hát ami azt illeti sok mindent tudnak kezdeni száz dollárral de egy kérdésem van.Most komolyan edward mégim mennyi pént hurcol magával??Bár talán őt kéne megkérdeznem.
    Aranyosak voltak hogy kettesben hagyták őket.:)
    Hát igen Bella meg Edward híresek lettek.
    Várom a kövit!De a hétfőt nem annyira.:/
    Puszi

    VálaszTörlés
  8. Szia! Nagyon jó lett ez a feji. A mozizás kifejezetten tetszett. És jókat mosolyogtam azon, hogy mások is elfelejtették Nessi szülinapját :) Olvastam, hogy mennyire megoszlanak a vélemények Jennáról, ez tök jó unalmas lenne ha mindenki kedvelné :) Ja és abszolút megértem Bella hozzáállását is. Szinte az én szívemből is szólt a csaj nemcsak Jasperéből. Jenna nekem közömbös de inkább én is a "nem szeressem túlzottan" kategóriába sorolom, bár tény, hogy Maria csúnyán megvezette. Hogy csatlakozzam az előttem szólókhoz az én fejemben valamiért szögegyenes barna hajjal képzeltem el, de teljesen logikus, hogy szőke. Hiszen Jasper húga, hasonlítanak egymásra, hogy ez miért is nem jutott eszembe. De a csúcs akkor is Emmett volt! "A család legérdekesebb tagja" ezt még én is megsirattam nevettemben :D Edward meg most kárpótolta Nessit, de gondolom Bellánál már nem ússza meg ilyen könnyen... Azért Emmett ötletéért is megéri várni a következöt :D Puszi zitus0928

    VálaszTörlés
  9. Szia Allstars!
    Köszönöm szépen. Nagyon örülök, hogy tetszett a fejezet :D Hamarosan hozom a folytatást, remélem ez is fog tetszeni. Nem tudom, hogy miért fekete hajjal képzelted el Jennát, hiszen akkor nem hasonlítana egy kicsit sem Jasper külső jegyeihez. Mindenesetre sajnálom, hogy nem így képzelted el.
    Puszi

    Szia Solya!
    Köszönöm szépen, nagyon örülök, hogy tetszett a fejezet :D Hamarosan hozom a folytit. Hát Jasper húga nehezen lehetne vörös hajú szerintem :) A következő feji kicsit átvezető lesz, de hamarosan jön Maria is :)
    Puszi

    Szia Detti!
    Köszönöm szépen. Nagyon örülök, hogy tetszett :D Hamarosan jön a folyti :D
    Puszi

    Szia Abby!
    Köszönöm szépen. Nagyon örülök, hogy tetszett a fejezet :D Ajaj, úgy tűnik, hogy Jennát szinte senki nem így képzelte el :( Pedig nekem tetszik ez a kép :) Na sebaj, remélem, hogy majd megszokjátok. Hamarosan jön a folyti. :D
    Puszi

    Szia Melinda!
    Köszönöm szépen. Nagyon örülök, hogy tetszett a fejezet :D Hamarosan hozom a folytatást :D Remélem, hogy az is tetszeni fog :D
    Puszi

    Szia Ivett!
    Köszönöm szépen. Örülök, hogy tetszett :D Végre valaki, aki így képzelte el Jennát :D
    Puszi

    Szia Beky!
    Köszönöm szépen. Nagyon örülök, hogy tetszett a fejezet :D Hát, Edward nem kevés pénzt hurcol magával, de a kövi fejezetből ez azért érzékelhető lesz :D
    Puszi

    Szia Zitus0928!
    Köszönöm szépen. Nagyon örülök, hogy tetszett a fejezet :D Igen, Jenna elég kétes karakterre sikerült, hála az égnek, ugyanis ez volt a cél :D Örülök, hogy tetszett Emmett kis önimádó beszólása :D Nagyon szeretem a karakterét :D Hamarosan hozom a folytit :D
    Puszi

    VálaszTörlés