KAMPÁNY!

KAMPÁNY!

2012. február 20., hétfő

La Push vámpírja II. Új Nemzedék - 45. fejezet

45. fejezet

(Bella szemszöge)

Azonnal a hang irányába vetettem magam, és néhány pillanat alatt ott is termettem, hogy kiderítsem, mi lehet a baj. Edward dühösen meredt Brianre, barátom mögött pedig néha kikukucskált a húga, Heather, akit még Alec is maga mögé utasított.
-         Hogy a fenébe merészelted bántani a feleségemet? Na és az még jobb kérdés, hogy hogyan voltál képes áthatolni a pajzsán? – kérdezte feldúltan.
-         Talán azért voltam képes áthatolni rajta, mert Bella átengedett. Méghozzá azért, mert nem akar emlékezni a félelmeire, és nem is muszáj neki – vágta rá Heather kilépve Brian mögül.
-         Ne akard nekem bemesélni, hogy megkérdezted Bellát, mielőtt még áthatoltál a pajzsán – vágta rá kedvesem.
-         Nem is kérdeztem meg, de hogyha akart volna ellenállni az erőmnek, akkor automatikusan megtette volna a képessége segítségével. Ő viszont inkább beengedett engem, hogy törölhessem a fájdalmát. Tehát, hogyha jól átgondolod, akkor gyakorlatilag teljes mértékben az engedélyével történt a dolog – mondta határozottan.
-         Ez egy nevetséges elmélet – vágta rá Edward.
-         Valóban? Veled még soha nem történt meg, hogy véletlenül elkaptad egy gondolatát, mert éppen nem koncentrált, hogy kizárjon. Vagy még jobb indok. Talán azért kaptad el a gondolatot, mert Bella is azt akarta, hogy elkapd – érvelt tovább Heather.
-         Na jó, nekem ebből elegem van – morgott rá Edward. Mire Alec is elé állt. – Azonnal add vissza az érzékeimet Alec, különben neked is nagyon komoly bajod fog esni – vágta rá szerelmem határozottan.
-         Álljatok le, most – kiabáltam rájuk. – Azonnal hagyjátok abba ezt az egészet – mondtam ellentmondást nem tűrve. – Tudtam, hogy Heather mit akar, amikor megláttam, hogy utánam jön, és én is akartam, hogy megbűvöljön. Talán annyira hihetetlen, hogy tényleg, őszintén felejteni akarok? – kérdeztem dühösen. – A tűzhely környékére sem mertem eddig odamenni, hiszen túlságosan is meleg, és nem rajongok az ilyesmiért, amióta megtörtént velem az, ami igazából nem is történt meg. Gyakorlatilag teljesen mindegy. A lényeg, hogy ne vádold Heathert és a többieket olyasmivel, amiről nem tehetnek. Én őszintén hiszem, hogy csak segíteni akart.
-         Bella, nem gondolod komolyan, hogy te…
-         De, nagyon is komolyan gondolom, úgyhogy hagyd békén a vendégeinket – mondtam határozottan. – Alec, neked pedig hálás lennék, hogyha visszaadnád a férjem látását – fordultam most felé.
-         Garantálod, hogy nem ugrik a szerelmem torkának, hogyha visszaadom az érzékelését – nézett rám kérdőn.
-         Garantálom – vágtam rá azonnal.
-         Rendben, hiszek neked – biccentett Alec. Edward pedig pislogott néhányat, majd csalódottan meredt rám, és kirontott az ajtón.
-         Huh, azt hiszem, hogy utána kéne mennem – sóhajtottam fel. Majd el is indultam szerelmem illata után. Aki néhány mérfölddel arrébb a tisztásunk közepén feküdt.
-         Kérlek, hagyd most a lelki beszédet, Bella – mondta komolyan, közben viszont felém se nézett.
-         Nem akartam lelki beszédet tartani – sétáltam mellé, majd én is lefeküdtem a fűbe.
-         Beszédet tartani nem akarsz, de azt sem akarod, hogy én segítsek neked túllépni a nehéz dolgokon, igaz? Miért nem hagytad, hogy szép lassan visszaszoktassalak a normális életedbe? Miért nem hagyod, hogy én legyek a támaszod? – kérdezte mérgesen. – Egyébként pedig, miért is emlékszel most mégis, hogyha Heather már egyszer elbűvölt?
-         Nem akarom, hogy bárki is gyengének, vagy elveszettnek lásson. Már nem az a Bella vagyok, akit régen ismertél. Nem vagyok az a lány, aki összetör, hogyha bármi is történik vele – válaszoltam ellentmondást nem tűrve. – Egyébként pedig a kis műsorod tett róla, hogy minden emlékem visszatérjen.
-         Valóban nem? Nem vagy már az a lány, akit megismertem? Nem én vártam több, mint ötven évig, hogy visszamenjek Charlie és a te régi házatokba – pattant fel ingerülten. Én pedig reflexből felpattantam utána, és lekevertem neki egy akkora pofont, amekkorát csak bírtam.
-         Lehet, de én nem hagytalak el téged mindenféle megbeszélés nélkül, mert azt hittem, hogy megcsaltál – vágtam a fejéhez.
Majd egy szempillantás alatt elindultam La Push felé. Lehetséges, hogy már ő is bejöhet, de hogyha szólok útközben a fiúknak, akkor bizony nem jut be a határainkon belülre. Most elvetette a sulykot, méghozzá nem is kicsit.
-         A francba, Bella várj – kiáltott utánam, de nekem eszem ágában sem volt megvárni őt. Már megint olyasvalamin kezdünk el veszekedni, amit ő nem érezhet át. – Kérlek, beszéljük meg, nem gondoltam komolyan, amit mondtam – kapcsolt még gyorsabb tempóra. Majd néhány pillanattal később rám vetette magát, amitől hanyatt estem. – Nem engedlek el, amíg nem beszéltük ezt meg.
-         Mit kéne megbeszélnünk? – kérdeztem mérgesen.
-         Ezt az egészet – vágta rá. – Azt, hogy milyen félelmeid vannak, miért nem hagyod, hogy segítsek neked? Csak mondd, hogy mit tehetnék, és én megteszem. Ne veszekedjünk. Mindkettőnket feldúlt ez az egész ügy, azt hiszem, de nem az a megoldás, hogyha egymás torkának esünk.
-         Én nem akartam senki torkának esni. Azért engedtem be Heathert, hogy felejtsek, és a családom ne figyeljen állandóan árgus szemekkel, hogy nehogy megijedjek egy gyufától. Lehet, hogy nem szándékosan engedtem be Heathert, de tény, hogy nem bánom a dolgot. Bár így, hogy megint emlékszem mindenre nem volt sok értelme ennek az egész drámázásnak – szusszantottam fel.
-         Ugyan már, kicsim. A drámázás az egész családunk lételeme, ha még nem jöttél volna rá – kacsintott rám pajkosan.
-         Ettől még haragszom rád –mondtam megjátszott morcossággal.
-         Nem is te lennél, hogyha már ennyivel el lenne intézve a dolog – kuncogott fel. – Nyugodtan szabhatsz rám ki büntetést is. Bármit megteszek.
-         Nem akarlak megbüntetni, mert azért volt, amiben igazad volt – mondtam komolyan. – Habár egyvalamit megtehetnél – néztem rá ártatlanul.
-         Na és mi lenne az? – kérdezett vissza azonnal.
-         Elnézést kérhetnél a barátainktól azért, hogy majdnem megtámadtad őket – haraptam az ajkamba.
-         Na ne, ezt nem gondolod komolyan – nyögött fel.
-         Dehogynem gondolom komolyan – vágtam rá határozottan. – Hogyha szeretsz, akkor most szépen visszajössz velem együtt, és bocsánatot kérsz tőlük. Tudom, hogy csak azért voltál rájuk dühös, mert azt hitted, hogy elcsenték a szabad akaratomat, de tulajdonképpen nem is tettek semmi ilyesmit. Tényleg csak azért tudott áthatolni a pajzsomon, mert azt hiszem, hogy én is akartam. Nem tudatosan nyitottam meg a pajzsomat előtte, de mégis megnyitottam. Tehát nem hibás. Nem volt erőszak.
-         Jó, talán igazad van, de akkor sem cselekedett helyesen – morgolódott tovább.
-         Tudom, kincsem, de ettől még nem fogok jó képet vágni a dologhoz – adta meg magát.
-         Nem is gondoltam, hogy jó képet fogsz vágni a dologhoz – nevettem fel. – Az nem az én Edwardom lenne.
-         Túl jól ismersz – szusszantott fel.
-         Nem véletlenül vagyok a feleséged – mondtam elégedetten. – Na gyere, menjünk vissza a többiekhez mielőtt még aggódni kezdenek.
-         Rendben, menjünk – fogott kézen.
Majd mindketten futni kezdtünk a Cullen villa felé. Furcsa volt ez az egész, de mintha mégis megváltozott volna valami bennem. Olyan, mintha már nem is félnék annyira a tűztől, és az életünktől. Valahogy más lett minden. Talán attól, hogy végre úgy érzem, hogy szembe merek nézni a világgal, és a félelmeimmel. Újra önmagam akarok lenni, és ezt most egészen biztos. Tudom, hogy Edwarddal együtt sikerülni fog.
-         Edward – álltam meg hirtelen.
-         Igen? – nézett rám mosolyogva.
-         Azt hiszem, hogy holnap elkezdhetnénk egy kicsit gyakorolni, hogy megint képes legyek tűz közelébe menni, tudom, hogy veled menni fog, csak kezdjük apránként – magyaráztam szemlesütve.
-         Ez már egy hatalmas lépés, édesem – szorított magához hirtelen.
-         Igyekszem mindent megtenni azért, hogy minél gyorsabban haladjunk – mondtam határozottan.
-         Ez már tulajdonképpen fél siker – nyomott csókot a számra. – Azt hiszem, hogy ezt figyelembe véve talán mégis bocsánatot kell kérnem a barátaidtól, mert ők jutattak el eddig a lépésig – mondta elgondolkodva.
-         Na látod, megint csak oda jutottunk, hogy nekem van igazam – húztam ki magam büszkén.
-         Ami azt illeti, ez valószínűleg tényleg így van. Viszont most már eleget dicsértük a sziporkázó, és mindig igazat mondó énedet – csapott játékosan a fenekemre.
-         Talán nem tudnál dicsérni egész nap, vagy egész évben? – kérdeztem vissza ártatlanul.
-         Dehogynem, de hogyha ezt állandóan az orrodra kötném, akkor folyamatosan nagy bajban lennék – vágta rá nevetve.
-         Az lehetséges, de ez így van jól. A feleséged vagyok, úgyhogy kötelező bosszantanom téged, olykor – kacsintottam rá. – Na gyere, itt az ideje, hogy visszamenjünk.
-         Na és mi lenne, hogyha tartanánk egy kis kitérőt? – kapott fel, majd a határ menti ház felé vette az irányt.
-         Hékás, te meg miben sántikálsz? – kérdeztem nevetve.
-         Arra gondoltam, hogy jó lenne egy kicsit kettesben lenni – simított végig a combomon.
-         Na jó, talán elcsábulok egy órácskára, de utána visszamegyünk a házba, megígéred? – néztem rá kérdőn.
-         Egy óra? – nyögött fel.
-         Talán lehet szó kettőről is – kuncogtam fel.
-         Ez a beszéd – lelkesedett fel szerelmem.
Majd tovább indult a ház felé velem a karjaiban. Amikor pedig megérkeztünk, azonnal felvitt engem a szobánkba, és az ágyra dobott.
-         Te kis heves – nevettem fel. Edwardból ritkán bújik elő a vadállat, de kifejezetten élvezem, amikor ezt csinálja.
-         Te hozod ki belőlem, úgyhogy csakis te vagy érte a felelős – mondta határozottan. Majd egy szempillantás alatt rám vetette magát.
-         Két óra, egy perccel sem több – ziháltam halkan.
-         Hát persze, ahogy ígértem – bólintott rá azonnal. Majd egy szempillantás alatt letépkedte rólam a ruhákat.
-         Helyes – mormoltam halkan. – Két órán át viszont nem hagyhatod abba, amit most elkezdtél – adtam ki az utasítást.
-         Kérésed számomra parancs – mondta, majd visszahajolt a nyakamhoz.
Elképesztően vad és szenvedélyes volt ez a két óra, amit együtt töltöttünk, de minden egyes pillanatát élveztem, mint mindig. Edward és én mindig is összeillettünk, minden lehetséges emberi és vámpíri értelemben. Ezt a tényt pedig soha nem cserélném el, semmiért sem. A félelmeim soha többé nem fognak legyőzni, mert tudom, hogy együtt erősebbek vagyunk mindennél, és csakis ez az egy számít. Semmi más nem fontos, csakis az együtt töltött idő. A hátralevő örökkévalóság, amit csakis boldogságban fogunk eltölteni egymás mellett…

(Alice szemszöge)

Már alig volt egy hét az esküvő napjáig, és végre minden megoldódni látszik. Edward és Bella boldogabbak együtt, mint valaha. Brian és Angela szerelme végérvényesen beteljesedett. Heather kezd beilleszkedni közénk, ahogy Alec is. Nathalie is hamarosan rendbe jön, és már volt róla látomásom, hogy az orvvadászokat is el fogják kapni. A rendőrség már forró nyomon van, és holnap reggel rajtuk is fog ütni. Úgyhogy minden a legnagyobb rendben van.
-         Drágám, ideje lenne, hogy megnézd a lányok ruháját, mert már tűkön ül mind a két kis csöppség.
-         Oh, hát persze – pattantam fel azonnal. – Már fel is vették a ruhákat? – kérdeztem izgatottan.
-         Igen, már majd kiugranak a bőrükből, hogy megnézd őket – bólintott rá szerelmem.
-         Akkor én most át is megyek a lányok szobájába – nyomtam csókot szerelmem arcára. Majd egy szempillantás alatt átsiettem a lányokhoz. Azonnal megismertem, hogy melyikük. Hiszen Emily természetesen sárga ruhácskában volt, míg Marie mi mást választott volna, mint a rózsaszínt.
-         Na, hogy tetszik, Alice néni? – pördült meg Marie izgatottan.
-         Gyönyörűek vagytok, édeseim – mondtam elámulva. Mindketten tökéletesen megtalálták a lehető, legtökéletesebb ruhát.
-         Köszi – lelkesedtek fel. – Már csak a hajunkkal kell csinálnunk valamit. Szerinted kontyba kéne fogni, vagy loknis legyen, vagy esetleg hagyjuk lógni, és csak szárítsuk be? – sorolta a lehetőségeket Marie.
-         Azt hiszem, hogy a lokni lenne a legjobb neked – mondtam Marie-nak határozottan. – Emily pedig lefogadom, hogy egyszerűen be szeretné szárítani – néztem kérdőn Emily felé.
-         Igen, tökéletesen igazad van – bólogatott Emily hevesen. – Én is a sima, egyszerű frizura mellett döntenék. Viszont nekem is, és Marie-nak is szüksége van még egy-egy ruháinkhoz illő balerinára.
-         Ez tökéletesen így igaz – bólintottam rá azonnal. – Holnap el is megyünk, és megvesszük. Addigra már az anyukátok is felépül.
-         Igen, az biztos, mert már egy órával ezelőtt is jártunk nála, és akkor már sétálgatott – mondta Marie lelkesen. – Tegnap még kicsit gyenge volt, de ma már szinte tökéletesen volt. A seb is alig látszik már.
-         Ez nagyszerű hír – mosolyogtam rájuk. – Bár azon csodálkozom, hogy Anthony egyáltalán megmozdulni hagyta őt.
-         Nem is nagyon lett volna szabad felkelnie anyunak, legalábbis gondolom, mert amint meghallotta apát már pattant is vissza az ágyba – kuncogott fel Emily.
-         Oh, így már mindjárt más a helyzet – nevettem fel én is. – A farkasok eléggé izgága teremtmények.
-         Kikérem magamnak az összes farkas nevében – húzta ki magát Emily azonnal. – Mi nem vagyunk „izgága teremtmények”. Legfeljebb csak egy icipicit makacsak – mutatott fel egy apró távolságot két kis ujjacskája között.
-         Oh, bocsánat, akkor a farkasok egy picit makacs teremtmények- javítottam ki magam azonnal. – Így már megfelel?
-         Igen, így már valós az állítás – kuncogott fel Emily, és Marie is.
-         Rendben, akkor ennél fogok maradni – biccentettem azonnal.
-         Mi ez a nagy kuncogás? – lépett Anthony a szobába. – Te jó ég lányok, egyszerűen gyönyörűek vagytok – mondta az apukájuk elámulva. – Ezt nevezem. Már kész hölgyek vagytok.
-         Ugyan már, apu – pirultak el mindketten.
-         Dehogynem, két gyönyörű kisasszony – ölelte magához mindkét lányát Anthony.
-         Hát még a mamájuk – mosolyodtam el, amikor megláttam Nathalie-t a macis hálóingjében.
-         Az én szerelmem van, amiben mindig gyermek marad – villantak meg Anthony szemei. – Imádom a kislányos pizsamáidat – csókolt bele felesége nyakába.
-         Valóban? Pedig azt hittem, hogy a fekete csipkecsodák jobban tetszenek – fordult körbe mosolyogva, hogy minden oldalról láthassuk az állatfigurás pizsamáját.
-         Ami azt illeti, azokat is imádom – vágta rá Anthony. – Igazából mindent imádok, ami csak rajtad van. Teljesen mindegy, hogy mi az – mondta határozottan.
-         Azt hiszem lányok, hogy jobb lenne, hogyha átöltöznétek, és megnéznénk ma azokat a cipőket – mondtam határozottan. – Látomásom volt az imént néhány tökéletes topánkáról.
-         Jaj, de jó, akkor tíz perc múlva a kocsinál – futott el Marie azonnal, hogy átöltözzön.
-         Te cipőnek hívod, Alice néni? A Monopolynak még van logikája, mert az játék, de a cipőt nem értem – nézett rám Emily kíváncsian.
-         Nem értem, hogy miről beszélsz, kicsim – válaszoltam kissé zavarban.
-         Persze, persze – legyintett Emily. – Inkább én is átöltözöm, hogy mehessünk vásárolni, csak ne tartson egy örökkévalóságig, mint a múltkor – sétált el Emily is sóhajtva.
-         A lányaitok úgy néznek ki, mint két tojás, de igazából olyan különbözőek, hogy az valami hihetetlen – szusszantottam fel. Marie imád velem vásárolni, de Emily tisztára úgy viselkedik, mint a fiúk. Csak túl akar esni rajta.
-         Ugyan már, Alice, nincs két egyforma ember – legyintett Nathalie. – Emily jobban szereti a természetet, mint a bevásárlóközpontokat, ennyi az egész.
-         Jó, tudom, de nekem ez akkor is olyan bosszantó. Olyan jókat tudnék vásárolni vele is.
-         Nem szeretheti mindenki a vásárlást, Alice – mondta Anthony határozottan.
-         Na látod, ez az, amit én soha nem fogok megérteni. Hogyan képes egy nőt hidegen hagyni a vásárlás? Ez számomra megfejthetetlen rejtély.
-         Pont neked, te kis orákulum? – nevetett fel Nathalie.
-         Látod, még előttem is vannak rejtett dolgok a földön – sóhajtottam fel. Majd dobtam nekik egy-egy puszit, és elindultam, hogy előkészítsem a kocsit a délutáni vásárláshoz…

9 megjegyzés:

  1. szia ez fenomenális gratula várom a kövit

    VálaszTörlés
  2. Ez is nagyon-nagyon jóó!! :D
    Mogyi Cullen

    VálaszTörlés
  3. Szia!!
    Lehídaltam.. bella nagyon ügyes.. szeretem haogy vitatkozik edward és Bella, bár van egy két durva elszólás.., a régi sérelmekből de talán idővel az is megoldódik..Imádtam Emilyt "mióta hívod te azt cipőnek?? Mert még a monopolyt megértem...."ezen jót nevettem:)))
    Remélem h minden egyre szebb és csodás lesz hiszen esküvő lesz egy hét múlva..:)))
    öröm olvasni!!
    Melinda

    VálaszTörlés
  4. Szia!!
    Nagyon nagy nagyon tetszett,Emily elszólásán jót kuncogtam"mióta hívod cipőnek azt Alice néni??"
    Edward és Bells vitái, hmmm mindig érdekesek, mert a régi sérelmek olykor a felszínre kerülnek, remélem h idővel ezek is megoldódnak. és egy hét és esküvőő!!:))))
    melinda

    VálaszTörlés
  5. szia :)
    nagyon tetszett, kíváncsi vagyok a kövi részre
    pusszancs

    VálaszTörlés
  6. Szia! Ez nagyon nagy volt Emilytől! "Te cipőnek hívod, Alice néni? A Monopolynak még van logikája, mert az játék, de a cipőt nem értem"
    Ááá, még mindig röhögök rajta! De azért Edward és Bella veszekedése kicsit durva volt, de végül is megoldódott, és még Bellának is jót tett. De milyen már hogy Emily ilyen fiatalon tudja mit jelent! Lehet hogy Emmett nem a rokona, de ha az ő lánya lenne azt mondanám, hogy kiköpött mása. Így csak azt, hogy túl sokat lóg vele. Várom a folytatást!

    VálaszTörlés
  7. Szia Drusilla!
    Végre végig olvastam az összes blogodat. Nagyon nagyon tetszenek a történetek. Egyszerűen tökéltesek. Remélem még lesz egy(jó) pár Alice vagy Jasper szemszögű fejezet, de a többi is igazán jó.
    puszi
    etus16

    VálaszTörlés
  8. Hali!:)
    Mint mindig most is nagyon tetszett az új fejezet:)) Bella Edward rész volt a kedvencem :)) Megnyugodtam amikor Ednek sikerült "rávetnie" magát Bellára és megbeszélni a dolgokat... Hihetetlen min össze nem tudnak veszni de tényleg:D Hát igen Bella és Ed tud alkudozni 1óra nem 2 na jóó:D Alice-s rész pedig aranyos volt :D Nemsokára esküvő :D még1:D vagyis 2 de egyszerre:)) Alig várom remélem külön külön lesznek megírva a nászutak :D azok mindig annyira romantikusak és nagyon kíváncsi vagyok ki hova megy :o Lehetséges hogy Esme sziget megint be lesz vetve?:D Az valahogy mindig nagyon összehozza a párokat:p Meg az úgy nagyon adja magát:o Bár én remélem hogy Jake ék a Niagarára mennek :p Végül is én úgy emléxem hogy van oda egy 2 személyre szóló utazás:p Szóval azt be lehetne váltani... Azt a részt már nagyon várnám :D Kösziiiiiiiiii

    VálaszTörlés
  9. Szia Demon!
    Köszönöm szépen. Örülök, hogy tetszett :D
    Puszi

    Szia Mogyi Cullen!
    Köszönöm szépen. Örülök, hogy tetszett a fejezet :D
    Puszi

    Szia Melinda!
    Köszönöm szépen. Örülök, hogy tetszett a fejezet :D Igyekszem a folytatással, amennyire csak tudok. :) Lassacskán pedig minden gond megoldódik Edward és Bella között is.
    Puszi

    Szia Melinda!
    Köszönöm szépen. Nagyon örülök, hogy tetszett a fejezet :D Igyekszem a folytatással :D
    Puszi

    Szia Timi!
    Nagyon igyekszem a folytatással. Örülök, hogy tetszett a fejezet :D
    Puszi

    Szia Aileen!
    Köszönöm szépen. Nagyon örülök, hogy tetszett a fejezet :D Igyekszem a folytatással, amennyire csak tudok. Lesznek még aranyos Emilys és Emmettes részek :D
    Puszi

    Szia Etus16!
    Hűha, nagyon hatékony voltál az elmúlt időben, ha mindent sikerült elolvasnod :D Igyekszem a folytatással. Lesz még ALice és Jasper szemszögű fejezet :D Nagyon örülök, hogy tetszettek a történetek :D
    Puszi

    Szia Ati!
    Köszönöm szépen. Nagyon örülök, hogy tetszett a fejezet :D Igyekszem a folytatással :) Még nem tudom, hogy hová mennek majd nászútra, de hamarosan kiderül :D
    Puszi

    VálaszTörlés